Pozovite nas: 011/3861-331
Image Alt
  >  Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Upotrebom ovog internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu “uslovi”) i slažete se da ste obavezni da ih poštujete, kao i sve druge primenljive zakone i propise. Ukoliko ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt.

Mini Mondo može izmeniti ove Uslove u bilo kom trenutku izmenama u ovom tekstu. Trebalo bi da posetite ovu stranicu s vremena na vreme i proverite ažurne Uslove, jer ste njima zakonski vezani. Pojedine odredbe ovih Uslova mogu biti nadjačane eksplicitnim zakonskim aktima ili saopštenjima istaknutim na drugim stranicama ovog sajta.

 

Cene i načini plaćanja

Sve cene izražene na našoj web strani www.minimondo.rs su izražene u dinarima sa uračunatim porezom na dodatu vrednost u iznosu od 20 % na igračke i 10 % na knjige. Mini Mondo kao prodavac zadržava pravo izmene cena. Takođe, zadržavamo pravo odkazivanja porudžbine ukoliko je došlo do greške prilikom postavljanja cena na web stranu.

Plaćanje poručenih proizvoda se može izvršiti na sledeći način:

1. Plaćanjem preko računa

Vašu porudžbinu možete platiti direktnom uplatom na račun Mini Monda. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti, banci na teritoriji Republike Srbije ili e-bankingom. Po evidentiranju vaše uplate, proizvodi sa porudžbenice se šalju na adresu koju ste naveli pri poručivanju.

2. Plaćanje pouzećem

Kod plaćanja pouzećem, vašu porudžbinu plaćate u gotovini prilikom isporuke dostavljaču kurirske službe.

3. Plaćanje karticama

Svoju online narudžbinu možete platiti koristeći Vašu VISA, EC/MC, Maestro, Dina ili American Express platnu karticu. Potrebno je da izaberete način plaćanja karticom, a onda ćete biti usmereni na 3D Secure stranu banke, gde ćete uneti Vaše podatke i pratiti dalja uputstva. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko našeg sajta u obavezi je da ispuni sledeće uslove:

– Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Srbije i iskljucivo na adresu koja je navedena na korisničkom profilu.
– Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Napominjemo da se za naručenu robu u vrednosti većoj od 6.000 dinara ne naplaćaju troškovi dostave.

 

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu, kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo privrednog društva Mini Mondo doo ili njegovih partnera i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti.

Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera.

 

Zaštita privatnosti korisnika

U ime kompanije Mini Mondo obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni kompanije Mini Mondo (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Mini Mondo je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

Reklamacije

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj +381 11 3861 331, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail [email protected] i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, odgovorćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos za koji će račun vaše kreditne kartice biti zadužen dobija se konverzijom cene u evrima u srpski dinar prema zvaničnom kursu Narodne banke Srbije. Prilikom zaduživanja vaše kreditne kartice, isti iznos se konvertuje u lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost blage razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.
Sve cene su izražene sa PDV-om i nema dodatnih troškova.

 

Način, uslovi i rokovi isporuke

Napominjemo da se za naručenu robu u vrednosti većoj od 5.000 rsd ne naplaćaju troškovi dostave.

Svaka narudžbenica se pre dalje obrade proverava u cilju ispravnosti podataka koje ste vi kao Korisnik naveli prilikom njenog kreiranja. Mini Mondo zadržava pravo pozivanja Korisnika telefonom u cilju provere podataka. U slučaju sumnje u tačnost navedenih podataka ili u slučaju da podatke nije moguće proveriti, Prodavac zadržava pravo otkazivanja narudžbenice o čemu će Korisnik biti obavešten putem e-maila koji je naveo prilikom registracije.

Za cene isporuka ispod naznačenog iznosa važi cenovnik kuriske službe sa kojom saradjujemo i o kojem se možete informisati putem linka – http://www.dexpress.rs/rs/cenovnik/

Pošiljke koje se plaćaju pouzećem predaju se kuriskoj službi na slanje u roku od jednog radnog dana nakon dobijanja potvrde o kupovini putem maila.

Pošiljke koje se šalju kupcima koji su se odlučili da pošiljku plate platnim nalogom, ili virmanom (za pravna lica), vreme potrebno za slanje pošiljke je jedan radni dan od momenta kada primimo validno obaveštenje o izvršenoj uplati.

Kuriska služba dostavu vrši svim danima osim nedelje u intervalu od 8-19 časova. Za dostavu je moguće odrediti i drugu adresu za isporuku (npr. adresa radnog mesta) od one koju ste naveli prilikom registracije na sajtu.

Uobičajeno vreme dostave je dva radna dana dok za određena mesta moće potrajati četri radna dana. Do produženja roka isporuke može doći ukoliko primalac nije na adresi prilikom pokušaja isporuke, zbog loših vremenskih uslova, ili drugih nepredviđenih situacija na koje kurirska služba ne može uticati.

Obzirom da se roba isporučuje u orginalnom pakovanju Kupac je u obavezi da samostalno izvrši montažu kupljene robe pridržavajući se, pri tome, Uputstva za montažu koje mu se isporučuje u okviru propratne dokumentacije. Prodavac ne vrši montažu kupljene robe i ista se ne može naknadno ugovoriti i platiti od strane Kupca

Prilikom preuzimanja robe Kupac je u obavezi da prekontroliše sadržaj paketa, jer se naknadne reklamacije, u pogledu količine i oštećenja paketa, neće uvažavati.