Pozovite nas: 011/3861-331
Image Alt
  >  Kolačići

Kolačići (eng. Cookies)

Kolačići su informacije koje se u obliku obične tekst datoteke otpremaju na vaš računar, tablet ili mobilni telefon od strane veb stranice koju ste upravo posetili. Obično se otpremaju najobičnije postavke za veb stranicu, važne za neke bazične funkcionalnosti, kao što je na primer jezik koji preferirate ili adresa.

Kada jednom imate spremljene „kolačiće“, nakon što ponovo otvorite veb stranicu koju ste ranije već posetili, vaš veb pretraživač šalje natrag spremljene kolačiće koji pripadaju toj stranici. Tako veb stranica zna da treba da prikaže informacije koje su prilagođene vašim potrebama.

Tipični veb shop bez korištenja kolačića ne bi mogao zapamtiti koje ste sve artikle dodali u korpu, pa bi u tom slučaju online kupovina bila prilično spora i otežana.

Kolačići mogu, takođe pohraniti i druge informacije, ali sve informacije mogu biti pohranjene jedino ako VI to dozvolite. Preciznije, veb stranica ne može dobiti pristup informacijama za koje im niste dali pristup i nikako ne može pristupiti drugim datotekama na vašem kompjuteru.

Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u postavkama vašeg veb pretraživača, a to možete uraditi u sklopu pojedinih pretraživača baš OVAKO

Mini Mondo ves shop koristi kolačiće jedino da vam omogućim bolje korisničko iskustvo budući da oni služe za pamćenje određenih postavki. Takođe, koristimo ih iz nekih drugih servisa poput Facebooka, Instagrama i Googlea koji nam trebaju za praćenje aktivnosti svih posetilaca naše veb stranice.

O kolačićima možete još više saznati OVDE.